Waarom adverteren in Google Shopping?

By
blogpost-banner-google-shopping

Geef jij klanten graag aan je concurrent?

Ik heb een webshop en wil meer omzet gaan maken. Hoe kan Google Shopping mij daarbij helpen en wat kost me dat wel niet? Het slimme winkeliersplatform van Google is relatief nieuw in Nederland en daardoor qua prijs sowieso interessant. Sterker nog, men voorspelt een leidende rol voor dit snel ontwikkelende platform. Nieuwe adverteerkansen dus, zeker voor webshops in de regio. Hoezo?

Kleinere ondernemer profiteert

Kleinere webshop-ondernemers profiteren van de malaise bij de grote winkelketens in de stad. Google heeft dat al lang begrepen en startte in 2012 het winkelplatform Google Shopping. Dit platform werkt als een vergelijkingssite, zoals Beslist.nl, maar brengt shoppers en webshops nog veel dichter bij elkaar. Bovendien selecteert Google het aanbod voor de shopper in zijn eigen regio.

Meer potentiële klanten

Je biedt je producten in de Google-zoekmachine veel gedetailleerder en dus gerichter aan, met als resultaat meer potentiële klanten. Als ik een ‘gele houten kinderfiets’ zoek, klik ik de advertenties met rode en groene weg. Zo komen er meer bezoekers op jouw site, die wezenlijk interesse hebben in jouw, specifieke product.


Altena-Web kan jouw complete Google Shopping campagne verzorgen! Interesse?

blogpost-image-shopping

Vertoning gratis

De vertoning in Google Shopping van je product is gratis. Je betaalt alleen als erop geklikt wordt. Als je ook nog een fysieke winkel erbij hebt, wil de klant zijn keuze misschien ook nog eerst even zien, liefst dicht in de buurt. Geen probleem, want Google filtert het aanbod in jouw regio.

Zoekresultaten bovenaan

Het grote voordeel is, in vergelijking met andere vergelijkingssites, dat de zoekresultaten altijd bovenaan in Google staan. Eén klik op een advertentie, en de klant staat meteen op jouw productpagina. Het adverteren neemt daardoor toe. Geef jij klanten graag aan je concurrent?

Vragen over details? Laat ze ons gerust weten via de contactpagina.

Het Altena-Web team