Puzzels Van Toen & Nu

By
Kinderpuzzel

De Eerste Kinderpuzzel

Wie de maker van de eerste puzzel is geweest is niet met zekerheid te zeggen. Het moet een vindingrijk mens zijn geweest of iemand die zich grondig verveelde. De Engelsman John Spilsbury wordt aangewezen als de man die in 1763 uitgever was van landkaarten die uit verschillende houten delen bestonden. De kaarten werden op mahoniehout geplakt en in stukken gezaagd. Deze puzzels waren duidelijk niet als leermiddel, bestemd om het kind de nodige geografische kennis bij te brengen. Naast deze landkaartpuzzels kwamen al gauw moraliserende scenes en historische feiten voor. Nog altijd educatief voor thuis en op school. Inn de loop van de vorige eeuw veranderde het thema op de puzzels. Er kwamen vrolijke taferelen van dieren, spelende kinderen, sprookjesscenes en dergelijke luchtige en kluchtige zaken. Tot 1870 werden de meeste puzzels handgekleurd en op beuken of ander hout geplakt, na 1870 werden de meeste puzzels handgekleurd en op beuken of ander hout geplakt, na 1870 werd dit zelden meer gedaan. Later kwamen de kartonnen puzzels met kleurendrukplaten, deze werden niet meer uitgezaagd maar uitgestampt.

Puzzels Van Nu

Puzzels zijn vandaag de dag nog altijd erg populair. Het verbeterd de creativiteit en cognitieve vaardigheden van kinderen. Ook is het voor kinderen een uitdaging om een puzzel te maken, omdat ze een doel hebben, waar ze naar toe kunnen werken. Dit verbeterd ook de concentratie, en houd je kind bezig.
Bekijk bijvoorbeeld onze Cobble Hill puzzels en Crocodile Creek puzzels. Dit zijn hedendaagse fabrikanten die het maken van kinderpuzzels begrijpen. De puzzels zijn uitdagend en leuk om te maken, en hebben een variëteit van leuke afbeeldingen. Er zijn puzzels voor alle leeftijden, waardoor je altijd een geschikte puzzel voor je kind kan vinden. Zo kan je kind bijvoorbeeld met een makkelijke puzzel beginnen, en naarmate hij of zij het onder de knie begint te krijgen, de wat uitdagender puzzels proberen.