Het Speelgoed Doktersetje

By

Speelgoed Doktersetje

Spelen met het Dokterskoffertje

Met een speelgoed dokterskoffertje spelen is voor kinderen altijd leuk.
Voorbeelden zijn voor de pop of een rollenspel met het broertje of zusje. Ook verkleedkleren mogen niet ontbreken, met kosteloze materialen als ijslollystokjes, doekjes en bakjes. Ook kan het in het klein worden nagespeeld, met bijvoorbeeld poppetjes.

Lees dit bericht

Badspeelgoed, Plezier In Het Water

By

Badspeelgoed

Van Begin tot Eindeloos

Met weinig is zoveel te doen als met water. Onrustige kinderen worden rustiger zodra ze in een lekker warm bad gaan, gespannen kinderen gaan zich soepeler bewegen. Bij het water zijn of in het water spelen geeft ontelbare mogelijkheden om te ervaren, te ontdekken, uit te proberen en vaardigheden te oefenen.

Lees dit bericht

Houten Treinen als Speelgoed

By

houten trein

De Houten Trein, Een Jongensdroom

De jongensdroom over de gewenste spoorbaan lijkt bijna verdwenen, maar treinen blijven indrukwekkend. Voorwaarde om met een houten trein te willen spelen, is dat een kind ervaring heeft met treinen. Hij moet ze minstens gezien hebben om onder de indruk te zijn.

Lees dit bericht

Puzzels Van Toen & Nu

By

Kinderpuzzel

De Eerste Kinderpuzzel

Wie de maker van de eerste puzzel is geweest is niet met zekerheid te zeggen. Het moet een vindingrijk mens zijn geweest of iemand die zich grondig verveelde. De Engelsman John Spilsbury wordt aangewezen als de man die in 1763 uitgever was van landkaarten die uit verschillende houten delen bestonden.

Lees dit bericht

Ontstaan Houten Blokken zoals Kapla

By

Kapla Bouwstenen

Houten Blokken als Speelgoed

Het spelen met bouwstenen en blokken is voor kleine jongens altijd een plezierige bezigheid, waarmee zo ongeveer in het tweede levensjaar wordt begonnen. Jongens doen ook niets liever dan schuilhutten maken. Ze bouwen met een ijver of het leven er van afhangt; het bouwen zit hen als het ware ingebakken.

Lees dit bericht

Poppen Uit De Geschiedenis

By

Poppen

Poppen van Brooddeeg en Tragantgom

Voorlopers van de poppen uit samengestelde materialen komen al voor in de 2e helft van de 17e eeuw. Omstreeks die tijd werd geëxperimenteerd met papierpap en tragacent, waar vooral mombakkesen voor 2het theaterspel en poppenkoppen van werden gemaakt.

Lees dit bericht

Van Stokpaard tot Houten Hobbelpaard

By

Houten Hobbelpaard

Het Houten Hobbelpaard

Het paard is heel lang een geliefd stuk speelgoed geweest en is nog steeds niet uit de kinderkamer verdwenen. Het paard in zijn oudste vorm was het paard op wielen en het stokpaard. Het kreeg gewoonlijk een aller simpelste vorm.

Lees dit bericht

De Geschiedenis Van Het Poppenhuis

By

poppenhuis

Poppenhuizen, Hoe Zijn Ze Ontstaan?

Aan het begin van het hoofdstuk poppen is al naar voren gekomen dat er vijfentwintighonderd jaar voor onze jaartelling al met poppenhuizen werd gespeeld .zo’n poppenhuis zag er duidelijk anders uit dan de poppenhuizen die bijvoorbeeld in musea zijn te zien, al zullen die kleiproducten uit dat verre verleden ook wel aan de werkelijkheid van toen hebben beantwoord.

Lees dit bericht