Wat is linkbuilding?


Linkbuilding is een belangrijk onderdeel in het complete verhaal van zoekmachine optimalisatie. De achterliggende gedachte is vrij simpel. Google hecht veel waarde aan links naar jouw website. Elke link is als het ware een stem voor jou site. Hoe meer 'stemmen' je krijgt, hoe belangrijker jij bent in de ogen van de zoekmachine. Waarom zouden er anders zoveel andere sites naar jou verwijzen? Er zijn hier natuurlijk wel enkele belangrijke richtlijnen. Is de website die naar jou linkt gerelateerd aan hetzelfde onderwerp? En heeft die site zelf eigenlijk veel stemmen? Zo zijn er nog veel meer criteria die worden meegenomen en bepalen hoe veel je kan stijgen in de ranking van Google. Linkbuilden draait dus om het verzamelen van zoveel mogelijk links van goede kwaliteit.

Hoewel de theorie dus simpel klinkt, is de uitwerking dat niet. Er zijn namelijk een hoop valkuilen die omzeilt moeten worden. Wij analyseren je core-business en aan de hand hiervan kunnen we bepalen welke links wel of niet van waarde gaan zijn voor jouw website en online zichtbaarheid. Kwaliteit van de links is zoals je hierboven kon lezen essentieel, dus een persoonlijke online adviseur is van grote waarde. Altena-Web heeft mensen met ervaring die exact weten waar ze op moeten letten. Zo voorkomen we grote fouten die kunnen ontstaan als je als onervaren linkbuilder zelf aan de slag gaat. Het kan namelijk ook averechts werken en resulteren in minder bezoekers op je site als gevolg van bijvoorbeeld een Google Penalty. 's Werelds grootste zoekmachine deelt namelijk straffen uit aan sites die te vaak worden geassocieerd met slechte links. Deze worden niet meer getoond in de zoekresultaten. Dat wil je natuurlijk koste wat kost voorkomen.

Ook als er al een poging is gewaagd tot linkbuilding, zonder de gewenste resultaten, is het nog de moeite waard om met ons samen te werken. We hebben ervaring met 'herstelwerkzaamheden' en kunnen je snel weer op de goede weg helpen. Met behulp van tools zoals Google Disavow ruimen we alle slechte links op en kunnen zo de eventuele Penalty verhelpen. Maar het is natuurlijk beter om in te grijpen voordat het op een dergelijke manier helemaal mis gaat. Als je dus vermoedt dat jouw site geen goede of achterhaalde linkbuilding gebruikt, twijfel dan niet om via onderstaand formulier contact met ons op te nemen.

Wat kan Altena-Web precies doen?


Omdat elke website anders is, hebben wij geen vaste prijzen of pakketten op basis van een vaste prijs. Wij geloven in een op maat gemaakte aanpak die past bij jouw site en wensen. Daarom bieden wij altijd een scherpe offerte die vrijblijvend aangevraagd kan worden onderaan deze pagina. Wij gaan in overleg dan aan de slag om handmatig links te bouwen met relevante websites uit Nederland en België. Startpagina's, bedrijvengidsen, maar ook persoonlijke connecties en het netwerk van Altena-Web. Alles zal worden ingezet om tot goede links te komen en zo meer stemmen voor je te winnen.

Vrijblijvend aanvragen?


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.