Kapla, Creatief Met Houten Kabouter Plankjes

By
Kapla Blokken

De Geschiedenis van Kapla

Laten we beginnen met een beetje geschiedenis.
Kapla is in 1986 opgericht door Tom van der Bruggen, een nederlandse architect op 25 jarige leeftijd. Hij studeerde kunstgeschiedenis, en zijn droom was om zijn eigen kasteel te bouwen. Geïnspireerd door en verliefd op een oude verwoeste boerderij aan de Tarn in Zuid-Frankrijk, besloot Tom van der Bruggen zijn droom te vervullen en de oude boerderij om te zetten in zijn droomkasteel, compleet met de ingang van de poorten, fonteinen en torens. Om hem te helpen de afwerking van zijn kasteel te visualiseren, gebruikte Tom van der Bruggen houten blokken, maar realiseerde zich snel dat ze niet geschikt zouden zijn voor bepaalde aspecten van de bouw, zoals de plinten, daken en vloeren.
Hij verving de kubussen met houten planken. Kapla werden zo uitgevonden! Het woord Kapla is een afkorting van de 2 Nederlandse woorden 'kabouter plankjes'. Vandaag maakt Kapla het mogelijk constructies te bouwen met de kracht van de steen en de precisie van kunst.

Puzzel & Vaardighedenspel

Als een puzzel en een vaardighedenspel vereist Kapla logisch denken, creativiteit en een hoop fantasie. De eenvoudige vorm stimuleert experimenten en complexe constructies, die concentratie en geduld bevorderen. Kapla is ook ideaal voor het verbeteren van teamwork en grote groepen. De legendarische precisie en verhouding bij 15:3:1 (11,7 cm x 2,34 cm x 0,78 cm) maakt het maken van uitdagende constructies leuk & uitdagend.

Populair & Veilig Speelgoed

Kapla blokken zijn mooi, elegant, veelzijdig en leuk! In feite zijn sommige van Kapla's grootste fans professionele bouwers zoals ingenieurs, architecten en professoren.
Kapla blokken staan op de luchthaven Charles de Gaulle en kindermusea over de hele wereld. Het speelgoed is ook veilig, met kenmerken zoals natuurlijk, niet giftig & milieuvriendelijk

De Kapla Ontwerp Boeken

Oorspronkelijk ontworpen voor gebruik met Kapla planken, bevatten deze ontwerp-idee boeken een schat aan ideeën voor projecten en structuren om daarmee te bouwen. Let op dat de kunstboeken geen tekstinstructies bevatten. Het boek bestaat alleen uit plaatjes. De boeken zijn geschikt voor verschillende leeftijden. Het beige boek bevat dieren figuren geschikt voor 3 jaar en ouder. Het groene boek bevat makkelijke gebouwen en is ook voor 3 jaar en ouder. Het rode boek is het beginnersboek van Kapla en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het blauwe boek is meer gevorderd en geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.