Hoe Wordt Houten Speelgoed Gemaakt?

By
Plustoys Houten Speelgoed

Waar speel jij graag mee?

Heb jij je wel eens afgevraagd waar jouw speelgoed van gemaakt is? Het antwoord is makkelijk. Het meeste speelgoed wordt gemaakt van het natuur product hout. Hout is er in allerlei vormen. En het kan op veel manieren gebruikt worden. Bijna in elke speelgoedwinkel zie veel producten gemaakt van hout. Kapla, poppenhuizen, loopfietsen en nog veel meer.

Een nieuw idee

Nieuw houten speelgoed begint met een goed idee. De meeste ideeën komen van mensen die voor hun beroep nieuwe dingen bedenken. Ze werken vaak bij een fabriek dat speelgoed maakt. Waaronder hout. Kinderen komen ook vaak meet ideeën voor nieuw houten speelgoed. Ontwerpers praten dan met kinderen hoe het er uit moet komen te zien. En welke dingen het houten speelgoed moet kunnen en wat je er mee kan doen.

Schetsen en tekenen

De ontwerper begint met het maken van een hele boel schetsen van nieuw houten speelgoed. Dat doet hij eerst op papier. Later zet hij de schetsen in de computer. Een computertekening wordt gemaakt in driedimensionale vorm [3D]. Dit betekent dat hij er niet plat uitziet. Een 3D-tekening heeft diepte. Het lijkt alsof je het getekende voorwerp vast kunt pakken.

Werkt het?

Het is belangrijk om te weten of nieuw houten speelgoed goed werkt. En of kinderen het leuk vinden. Daarom maken ze eerst een voorbeeld van het houten speelgoed. Met dit voorbeeld mogen kinderen spelen. Ondertussen kijkt de ontwerper hoe de kinderen met het speelgoed spelen. De ontwerper kijkt niet alleen, hij stelt de kinderen ook veel vragen. Hij wil weten wat ze leuk vinden aan het houten speelgoed. Maar ook wat ze niet leuk vinden. En of er iets is wat ze niet goed snappen. Zo komt de ontwerpen er precies achter hoe het houten speelgoed er uit moet gaan zien.
Verven en in elkaar zetten
Soms heeft een onderdeel van het houten speelgoed een verfje nodig. Een transportband brengt het naar de verfmachine. Daar komen er bijvoorbeeld stippen strepen of bloemen op. Tot slot worden alle onderdeeltjes van het houten speelgoed in elkaar gezet. Dit wordt ook vaak door een machine gedaan. Hij klikt de delen op hun plaats. Soms zijn er ook schroefjes nodig.

Verpakken

Als het houten speelgoed klaar is, wordt het in een doos verpakt. Die doos ziet er vaak kleurig uit. Op de doos staat de naam van het speelgoed. En wat het voor houten speelgoed is. De doos met houten speelgoed wordt met andere dozen in een grote doos verpakt. Dat noem je een omdoos. De omdoos wordt goed dichtgeplakt. Er kan dan geen speelgoed zoek raken of kapot gaan.

Vervoer per schip

Houten speelgoed wordt overal op de wereld gemaakt. Van daar wordt het vervoerd naar landen waar het wordt verkocht. Het vervoer gebeurd meestal met een vrachtschip. Maar eerst wordt het houten speelgoed met vrachtwagens naar de haven gebracht. In de haven laden ze de dozen in een grote container. In een container gaan wel honderden dozen. Daarna gaan de containers op een vrachtschip. Het schip brengt de containers naar het land waar het houten speelgoed verkocht gaat worden.

In de winkel

Na een paar weken komt het houten speelgoed in het land aan. In de haven worden de containers van het schip gehaald. Een vrachtwagen vervoert het Houten speelgoed naar de winkels in het land. Daar kan het verkocht worden. Klanten betalen voor het houten speelgoed in de winkel. De winkel betaalt de fabriek die het speelgoed heeft gemaakt. De fabriek betaalt het bedrijf dat de houten onderdelen heeft gemaakt.

Een cadeau voor jou!

Vind je het ook zo leuk om een cadeau te krijgen? Je haalt gauw het papier eraf. Er zit vast speelgoed in! Als je de doos hebt opengemaakt, kun je meteen met je nieuwe speelgoed spelen.