Badspeelgoed, Plezier In Het Water

Badspeelgoed

Van Begin tot Eindeloos

Met weinig is zoveel te doen als met water. Onrustige kinderen worden rustiger zodra ze in een lekker warm bad gaan, gespannen kinderen gaan zich soepeler bewegen. Bij het water zijn of in het water spelen geeft ontelbare mogelijkheden om te ervaren, te ontdekken, uit te proberen en vaardigheden te oefenen.

Lees dit bericht

Read more

Puzzels Van Toen & Nu

Kinderpuzzel

De Eerste Kinderpuzzel

Wie de maker van de eerste puzzel is geweest is niet met zekerheid te zeggen. Het moet een vindingrijk mens zijn geweest of iemand die zich grondig verveelde. De Engelsman John Spilsbury wordt aangewezen als de man die in 1763 uitgever was van landkaarten die uit verschillende houten delen bestonden.

Lees dit bericht

Read more

Ontstaan Houten Blokken zoals Kapla

Kapla Bouwstenen

Houten Blokken als Speelgoed

Het spelen met bouwstenen en blokken is voor kleine jongens altijd een plezierige bezigheid, waarmee zo ongeveer in het tweede levensjaar wordt begonnen. Jongens doen ook niets liever dan schuilhutten maken. Ze bouwen met een ijver of het leven er van afhangt; het bouwen zit hen als het ware ingebakken.

Lees dit bericht

Read more

Poppen Uit De Geschiedenis

Poppen

Poppen van Brooddeeg en Tragantgom

Voorlopers van de poppen uit samengestelde materialen komen al voor in de 2e helft van de 17e eeuw. Omstreeks die tijd werd geëxperimenteerd met papierpap en tragacent, waar vooral mombakkesen voor 2het theaterspel en poppenkoppen van werden gemaakt.

Lees dit bericht

Read more

De Geschiedenis Van Het Poppenhuis

poppenhuis

Poppenhuizen, Hoe Zijn Ze Ontstaan?

Aan het begin van het hoofdstuk poppen is al naar voren gekomen dat er vijfentwintighonderd jaar voor onze jaartelling al met poppenhuizen werd gespeeld .zo’n poppenhuis zag er duidelijk anders uit dan de poppenhuizen die bijvoorbeeld in musea zijn te zien, al zullen die kleiproducten uit dat verre verleden ook wel aan de werkelijkheid van toen hebben beantwoord.

Lees dit bericht

Read more